Moje prijenosno računalo stalno gubi vezu

Mnogi hardverski ili softverski problemi mogu uzrokovati gubitak veze na vašem prijenosniku. Dovoljno je jedno neispravno podešavanje ili kvar hardvera da poremeti vezu. Iako povremeni prekidi veze nisu neuobičajeni, ako je problem uporan, najučinkovitiji način za utvrđivanje problema je postupak eliminacije.

Bežični adapter Bežični adapter koji se koristi za povezivanje prijenosnika s usmjerivačem može biti neispravan. Ako je bežični adapter unutarnji, možda ćete trebati odvesti cijeli prijenosnik na popravak. Ako koristite USB bežični adapter, provjerite je li potpuno umetnut i da ne funkcionira neispravno. Ako je moguće, povežite USB bežični adapter na drugu mrežu kako biste potvrdili da nije problem u adapteru.

Usmjerivač Usmjerivač je najčešći uzrok problema s prekidima veze. Ako je usmjerivač vrlo udaljen ili blokiran zidovima i drugim bežičnim uređajima, ti faktori mogu uzrokovati nestabilnost bežične veze. Pokušajte se približiti usmjerivaču s prijenosnikom ili premjestiti usmjerivač na drugo mjesto. Isključite usmjerivač i modem iz struje na 60 sekundi kako biste ih ponovno pokrenuli, što može smanjiti ili ukloniti prekide veze.

Internet Prekidi veze također mogu biti posljedica problema s vašim davateljem internetske usluge. Nesklad u vezi najčešći je kod DSL i kabelskih veza tijekom vršnih sati ili održavanja. Pokušajte nazvati svog davatelja internetske usluge ili provjerite njegovu web stranicu kako biste vidjeli jesu li se dogodile neke od navedenih stvari na vašem području.

Virus Malware i druge vrste virusa mogu utjecati na stabilnost vaše bežične veze. Pokrenite skeniranje virusa koristeći bilo koji od besplatnih antivirusnih programa, poput AVG Anti-Virusa, Avast Anti-Virusa i Malwarebytesa. Alternativa preuzimanju programa je korištenje online skenera virusa poput HouseCalla i BitDefendera.

Objavljeno dana